1. Home
  2. Over ons

Over ons

LMcare is een no-nonsense GGZ-instelling die psychische zorg voor volwassenen in een geheel nieuw jasje steekt. Laagdrempelig en zonder stoffige bureaucratie. Ons bedrijf, dat volledig werkt volgens de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza), schakelt snel en kent een open bedrijfscultuur. Samen met betrokken medewerkers, regiebehandelaars en medebehandelaars werken we aan onze toekomst waarin kwaliteit altijd en overal leidend is.

Waarom de LMcare Academy?
LMcare is binnen 3 jaar uitgegroeid tot de grootste 100% online sGGZ-aanbieder in Nederland. Wij vinden dat dit een verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Via de LMcare Academy delen we daarom onze kennis over de do’s en don’ts van online (intensief) behandelen in de specialistische GGZ en over de (kosten-)effectiviteit ervan. Zowel de behandelinhoudelijke als de bedrijfskundige aspecten komen hierbij aan bod.

Met het verspreiden van onze kennis via de LMcare Academy komen we hopelijk weer een stap dichter bij onze visie: een wachtlijstvrije, betaalbare en toekomstbestendige GGZ. En dat kan alleen maar samen.

Onze missie
Psychische klachten mogen geen wachttijd kennen. En toch staan 85.000 mensen muurvast op een wachtlijst in de GGZ. Dat moet anders, dat kán anders.
Wij gaan de strijd aan met de wachtlijsten in de GGZ en willen zorg betaalbaar houden voor iedereen. Dit doen we door onze frequent en intensieve behandelmethode te verenigen met ons business meets healthcare model. In de eerste plaats is LMcare een bedrijf dat actief is in de dienstverlenende sector, daarna pas een GGZ-instelling. Ons business meets healthcare model houdt ons scherp om zo efficiënt en effectief mogelijk te werken. Dankzij onze FIT-method® wordt het sGGZ-traject bij LMcare gemiddeld binnen 4 maanden volledig en succesvol afgerond. Hiermee versnellen we de doorstroom van cliënten en dragen we ons steentje bij aan het verkorten van de wachtlijsten.

Onze visie
We focussen ons op een toekomstbestendige GGZ door collega’s te inspireren om cliënten zo effectief en efficiënt mogelijk te behandelen. Maar we laten collega’s vooral vrij om te doen waar ze goed in zijn. Door dit vertrouwen presteren ze op hun best. Dat zie je terug in succesvolle behandelingen. We houden rekening met de effecten van onze bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij en werken daarom volgens de pijlers people, planet, profit. Benieuwd hoe onze business meets healthcare aanpak de GGZ toekomstbestendig maakt?

Vraag whitepaper aan >

Behandelvisie
LMcare biedt online SGGZ behandelingen vanuit een multidisciplinair team. Wij hanteren altijd onze FIT-method. Dat wil zeggen dat onze behandelsessies 2 tot 3 keer per week online plaatsvinden, waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van e-health of themabijeenkomsten. Omdat ieder mens uniek is, zijn de behandelsessies binnen onze behandelmethode gericht op de individuele hulpvraag. We stimuleren de betrokkenheid van naasten. We evalueren regelmatig met de cliënt en met onze eigen specialisten, zodat we altijd weten dat we nog op de juiste koers zitten.

Meer over hoe het werkt >

Wetenschappelijk onderzoek
Als grootste aanbieder van online sGGZ-zorg dragen we ook bij aan de wetenschap. We starten met verschillende (wetenschappelijke) onderzoeken, om een nog diepgaander begrip te krijgen van het succes achter de meer dan duizend behandelingen die we al met succes hebben afgerond, met tevredenheid bij onze cliënten.