10 tips voor een goede internetverbinding

computerArtikel
5 min.

Een goede internetverbinding is essentieel als je online behandelt. Het zorgt voor een betrouwbare en stabiele communicatie met cliënten, waardoor therapiesessies effectiever zijn. Hieronder 10 tips voor een goede internetverbinding.

De 10 tips:

  1. Internetprovider: Zorg ervoor dat je een betrouwbare internetprovider hebt die een goede reputatie heeft op het gebied van snelheid en stabiliteit. Doe wat onderzoek en vergelijk de beschikbare opties in jouw regio.
  2. Verbindingstype: Kies het meest geschikte type internetverbinding voor jouw behoeften, zoals breedband, glasvezel of kabel, op basis van beschikbaarheid en snelheid in jouw regio.
  3. Router plaatsing: Plaats je router op een centrale locatie in je huis of kantoor. Weg van obstakels zoals dikke muren of elektronische apparaten die storingen kunnen veroorzaken. Als je werkplek zich ver van je router bevindt, kan een WiFi-versterker van pas komen om de verbinding te versterken.
  4. Signaalsterkte: Controleer de signaalsterkte van je draadloze verbinding. Om te bekijken wat je internetsnelheid is, kan je een speedtest doen. Dit kan bijvoorbeeld via: https://www.speedtest.net/nl. Als het signaal zwak is, kun je overwegen om de router dichter bij de ruimte waar je de internetverbinding het meest nodig hebt te plaatsen of gebruik te maken van signaalversterkers. 
  5. Apparatuur: Gebruik hoogwaardige netwerkapparatuur, zoals een betrouwbare router en netwerk kabels van goede kwaliteit, om een stabiele verbinding te bevorderen.
  6. Updates en beveiliging: Zorg ervoor dat je computer, router en andere netwerkapparaten up-to-date zijn met de nieuwste firmware en beveiligingspatches om mogelijke kwetsbaarheden te verminderen.
  7. Bandbreedtebeheer: Controleer en beheer het gebruik van bandbreedte in je netwerk, vooral als er meerdere apparaten tegelijkertijd verbinding maken. Dit kan helpen om de algehele prestaties en stabiliteit te verbeteren.
  8. Bedrade verbinding: Als mogelijk, overweeg het gebruik van een bekabelde Ethernet-verbinding voor apparaten die kritische en stabiele verbinding vereisen, zoals je computer tijdens therapiesessies.
  9. Voorkom storing: Houd elektronische apparaten zoals magnetrons, draadloze telefoons of babyfoons uit de buurt van je router, omdat ze storingen kunnen veroorzaken.
  10. Onderhoud: Regelmatig onderhoud van je netwerkapparatuur, zoals het opnieuw opstarten van de router, kan helpen om eventuele tijdelijke problemen op te lossen en de algehele prestaties te verbeteren.

 

Houd er rekening mee dat zelfs met een goede internetverbinding technische problemen kunnen optreden. Het is altijd handig om een back-up plan te hebben, zodat je in het geval van een technische storing alsnog je cliënt kan bereiken.

Bekijk ook

Op de hoogte blijven van nieuwe artikelen?

Meld je aan en ontvang de nieuwsbrief zodra er weer nieuwe content beschikbaar is.